cotopaxi en weekje regenwoud
20 Januari 2013 | Ecuador, Puerto Quito
Het begon zaterdag met het beklimmen van een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld, cotopaxi.
We werden erop voorbereid dat het een echte klim was en dat we iets van 3 liter water moesten drinken omdat je anders ziek kon worden.
Met een busje reden we tot het hoogste punt waar we met de auto konden komen. Op deze hoogte voelde je al echt de druk op je en toen we begonnen met nog verder omhoog te lopen merkte ik al snel hoe uitputtend dit was. Mijn hart ging als een gek tekeer vooral op het begin. Toen ik er wat meer aan gewend was ging het wel. na een hele tijd lopen kwamen we aan bij de eerste etappe, deze was op 4800m. Na een korte pauze hier begon ik lichte hoofdpijn te krijgen. Maar ik wou persee door tot de gletsjers op 5020 m hoogte. Die laatste etappe was weer erg zwaar vooral de laatste paar meter maar het was het waard!
We liepen weer naar beneden en het laatste deel gingen we mountinbiken. Dit ging erg snel omdat het zo stijl was.
Zondag vertrokken we met de bus naar het regenwoud. Dit was 4 uur reizen maar tijdens de busrit kon je goed de overgang van de stad naar het oerwoud zien. Weg van alle drukte van de stad naar de frisse lucht in de middle of nowhere. Onze hut lag nog een stuk van het kleine dorpje zelf af. We werden opgehaald door een kar waar we met zen alle in een soort van achterbak moesten gaan zitten met een open achterkant. We reden over een lange robbelweg dieper het regenwoud in en kwamen aan bij onze hut. Deze zag er super leuk uit! We hadden geen internet, maar 3 stopcontacten voor ons 7e en zelfs geen warm water. Dit was wel eens een leuke ervaring, je kwam hier wel echt tot rust waardoor je meer tijd hebt voor andere soort dingen zoals praten, spelletjes spelen, cocktails drinken, zingen lezen en nadenken. Ik heb het heel gezellig gehad.
Overdag hadden we steeds een druk programma. We hebben zelf chocolade gemaakt met de cacoa die in de ¨tuin¨daar groeide. Het was leuk om te zien hoe dit gaat alleen smaakte onze chocolade een beetje apart. We hebben een dag sieraden gemaakt en een dag gaan zwemmen bij een mooie waterval.
Vrijdag ben ik met 2 andere meiden en twee leraren gaan tubing, dit is met de binnenband van een auto over de rivier. Op de heenweg werden we lekker bang gemaakt door de gids dat hij bijna dood was gebleven ij deze rivier maar zo erg was het gelukkig niet. De rivier was best wel wild en ik ben er ook vanaf gevallen maar ik vond het wel erg leuk. Ik ben er vanaf gekomen met alleen twee grote blaren op mijn handen van het peddelen.
Na de activiteit van de dag hadden we altijd 4 uur Spaans. Dit was best wel vermoeiend omdat de activiteiten ook meestal in het spaans waren.
Ook in het regenwoud hebben we weer veel soorten fruit gegeten en veel lekkere soorten die we in nederland niet hebben. Dit keer konden we ze rechtstreeks van de boom plukken.
Het eten hier was trouwens heerlijk. We kregen 3 uitgebreiden maaltijden per dag, maar dit hadden we ook wel nodig. Smiddags en savonds was warm eten, meestal rijst met wat ander. Bij het eten kregen we altijd een lekker fruitsapje, we werden goed verwend.
Zelf hebben we ook een avond een typisch gerecht gekookt. Een soort brood met kaas erin.
De omgeving was prachtig. Zo veel verschillende bomen en planten en vruchten. Ik heb ook een paar leuke beestjes en insecten gezien.
De week hebben we afgesloten met een avondje naar het dorpje waar we een hele lijst liedjes in een karaoke bar hebben gezongen. Hier in Ecuador zijn echt super veel karaoke barren.
De terugweg verliep niet helemaal soepel. We kwamen aan bij het verkeerde busstation helemaal aan de andere kant van de stad. Het was een beetje chaotisch op het busstation dus wisten we niet zo goed waar we heen moesten maar na nog een bus en een taxi te nemen waren we eindelijk thuis.
Nu moet ik weer snel gaan want we gaan nu een weekje naar de deeper jungle. Ik ben benieuwd wat ik daar allemaal ga zien!
kusjes!
20 Januari 2013 - 21:36
Erik Slangen:
Hey Merel, het is fantastisch om te zien dat het goed gaat. Nu een nieuwe week in de jungle zonder moderne communicatie. Spannend en ik ben alweer nieuwsgierig naar de volgende verhalen. Geniet en leg zo veel mogelijk voor jezelf vast om straks na te genieten. Ik hou van je en tot snel. X pap -
21 Januari 2013 - 00:36
Mir:
Hey Merel, wat leuk om te kunnen lezen wat je allemaal ziet,doet en meemaakt in een kort tijdbestek.Denk dan ook dat je elke dag een ervaring rijker wordt.Ik wens je heel veel plezier met je volgend avontuur en verheug me al op je volgende verslag.Kus Mirke. -
21 Januari 2013 - 01:22
Nathalie Charlier:
Als ik jouw verhaal lees zie ik alle kleuren van de regenboog.
Het moet een onvergetelijke ervaring voor je zijn en nu nog dieper de jungle in, ik verheug me om jou nieuwe avonturen weer snel te mogen lezen!
In de tussentijd ben ik samen met je op reis en hou je stevig op mijn schoot vast.
Veel plezier Merel, ik hou van je, mam