Op een onbewoond eiland
25 Februari 2013 | Ecuador, Galápagos
Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven maar ik zit hier op een eiland en internetcafe`s zijn nog al schaars en vaak gesloten.
Vorige week zat ik nog op het eiland San Cristobal. Het begon een beetje aan te voelen alsof ik daar woonde. Een heel relaxte sfeer.
S`morgens altijd eerst vrijwilligers werk, wat ik nog steeds niet heel leuk vond omdat ik niet het gevoel had dat ik de mensen echt kon helpen. En daarna vaak naar het strand, picknicken of naar een bar/restaurantje langs de zee. Niet echt spectaculaire dingen maar het was leuk omdat ik altijd met een vaste groep leuke mensen was.
Verder heeft het die week ook nog vaak hard geregend, toen hebben we het binnen leuk gemaakt.
14 feb ging ik met Diede samen op pad.
Diede is net als mij, ze wil ook het liefst iedere dag iets actiefs doen. Ze is even blond en we denken zelfs heel vaak dezelfde dingen. Zij heeft ook plannen om na Ecuador naar Peru door te reizen dus ik heb mijn Peru maatje gevonden.
We wilde die dag geen geld uitgeven aan de dure agency´s dus gingen we wandelen. Het was uiteindelijk misschien wel de leukste dag die week. We liepen over een leuk wandelpaadje met mooie uitzichten en we kwamen uit op een strand waar niemand was! Daar hebben we geskinny dipt en op een onbewoond eiland gezongen.
Het was de bedoeling om na daarna nog hetzelfde pad terug te lopen maar toen kwam Manolo (de jongen van een agency) langs met zijn boot.Ondertussen waren we gelukkig alweer aangekleed.
We konden een lift krijgen en hebben toen ook nog een boottripje gemaakt naar een rots waar allemaal bijzonderen beesten op rusten zoals bluefooted boobies en zeeleeuwen.
Toen we terug waren kwamen we net onze vrienden Mario, Pablo en Mauri tegen die gingen snorkelen. Van hun kregen we snorkel gear en toen zijn we van de pier naar een bepaald strand gesnorkelt (dat is best een stuk)
We hebben die dag alles gratis kunnen doen en het was zo leuk:P!
s´avonds hebben we met zn alle gegeten in ons huis en daarna dronken we allemaal 1 biertje, een iemand was gitaar aan het spelen. Toen kwam de huisbaas boos binnen dat we geen feestje mochten houden en dat we allemaal naar bed moesten gaan. Naast ons huis ligt een discotheek dus overlast zou niemand van ons gehad kunnen hebben dus dit was heel raar.
De volgende morgen kregen alleen Diede en ik een email van onze organisatie dat er over ons geklaagd was geworden en dat dit niet nog eens voor mocht komen. Allemaal heel streng...
Hetzelfde stuk van de pier naar dat strand heb ik de dagen daarop ook nog een paar keer genorkelt, ook een keer snachts. We waren elkaar continu bang aan het maken voor haaien maar gelukkig alles overleeft:P S nachts geeft de plankton in het water licht, net alsof je allemaal sterren langs je lichaam hebt, heel leuk om te zien.
Woensdag ben ik gaan duiken tot 8.5 meter diepte. We konden niet echt heel veel zien omdat er veel zand van de bodem omhoog kwam. Een paar vissen een rog en een zeehond (die me trouwens erg liet schrikken door uit het niets vlak voor me langs te schieten). Maar dat maakt niet uit want het is alleen al zo leuk om onder water te kunnen ademen! Ik was samen met een vriend van hier gegaan die dive master is dus had ik ook nog eens helemaal gratis. Blijkbaar kan ik heel goed ademen onder water, hij dacht dat mijn meter kapot was omdat het onmogelijk was dat ik minder lucht nodig had dan hem maar nee. Daardoor konden we langer onder water blijven dan normaal.
Voor de rest ben ik nog een dag erg ziek geweest en de dagen daarna een beetje slap waardoor ik niet heel veel kon doen. Ook veel anderen waren ziek. Waarschijnlijk hebben we iets van het water uit de kraan binnen gekregen.
Diede en ik hadden samen een eilandhoppings programma geboekt voor twee dagen inclusief activiteiten. Donderdag vertrokken we naar het eiland Floriana samen met 6 andere mensen die hetzelfde programma deden. Hier gingen we naar een plaats in het bos waar schildpadden verzorgd werden. Het is heel leuk om al deze schildpadden te zien maar het heeft een beetje een pretpark effect doordat die schildpadden niet in het wild leven en er zo veel touristen zijn die allemaal de beste foto´s willen maken van een schildpad. Dat is ook wel grappig om te zien.
Toen gingen we nog kijken naar de grotten waar de eerste mensen op dit eiland leefden en daarna gingen we terug met het busje. Diede en ik mochten op het dak zitten! super leuk.
Als laatste activiteit gingen we snorkelen op floriana. We zagen heel veel schildpadden en ook een mega grote, volgensmij was ie wel zo groot als mij.
Daarna gingen we door met de boot naar het eiland Isabella. Hier gingen we naar een meer waar flamingo´s te zien waren. Op dat moment waren er maar twee, maar toch leuk om eens gezien te hebben.
De volgende dag stonden we vroeg op om te wandelen naar een vulkanen. Dit eiland bestaat uit 5 vulkanen. De krater van de vulkaan was echt niet wat ik ervan verwacht had, het was zo super groot. (10 km diameter) De wandeling duurde in totaal 5 uur.
Daarna hadden we 1 uurtje rust en toen gingen we snorkelen, druk programma weer.
Savonds gingen we nog wat drinken met zn alle bij een bar maar je bent zo moe na zo n dat we het allemaal niet lang vol hielden.
Gister gingen we eerst nog met de groep mee naar een soort eilandje waar heel veel leguana´s te zien waren! Ook zouden we daar pinguins en slapende haaien zien maar die waren er niet op dat moment:(
Toen gingen we weer snorkelen, dit keer tussen een soort gangenstelsel van lava muren. Ik denk dat je daar niet claustrofobisch voor moet zijn!
Er was ook een zeehond tussen de muren die met ons wou spelen.
Daarna ging de rest van de groep door met de tour, Diede en ik bleven op Isabella.
We moesten een nieuw hostel zoeken. Ons doel was om er een te vinden voor 10$ per nacht.Na de eerste paar hostels voor 25 tot 40$ per nacht hadden we de moed al bijna op gegeven. Maar toen kregen we weer een tip van 3 voorbijgangers voor een bepaald hostel. De man in het hostel probeerde ons eerst een kamer voor 20$ aan te smeren maar na even door zeuren bleek dat hij inderdaad kamers voor 10$ had. Uiteindelijk heeft hij ons zelfs nog een kamer die normaal duurder was gegeven voor 10$ omdat die wat minder benauwd was.
Ondertussen was ook Annerieke aangekomen op isabella dus zijn we met zn 3e cocktails gaan drinken in een leuke bar waar ze iedere avond een kampvuur hebben. Ik kwam daar ook weer mensen tegen die ik in Montanita had ontmoet.
Buiten deze bar is er niet veel in Isabella, het is hier heel rustig!
Door die rust hier op de galapagos heb ik nu op zicht wel zin om weer terug te gaan naar het vaste land en wat meer onder de backpackers te zijn.
Vandaag liep ik met Diede langs het strand, we waren niet echt voorbereid op een lange wandeling. We hadden onze slippertjes aan en een fles water met zn 2e. Toen kwamen we bij een wandelroute uit die we genomen hebben. Onderweg kwamen we nog langs allemaal mooie uitzicht punten en we vonden een strandje met mangrove bomen, dit was zo mooi! We hebben uiteindelijk wel 15 km gelopen, daarna hadden we zo n honger en zijn we uitgebreid gaan eten.
Nu ga ik maar weer eens kijken wat er nog meer svaonds te doen is in dit stadje.
Ik heb het nog steeds super naar mijn zin!:)
ciaaoooo
25 Februari 2013 - 17:14
Nathalie Charlier:
Lieve Merel,
Je geniet volop van alles en iedereen die je op je pad tegenkomt.
Het leven bied je elke dag nieuwe kansen, verassingen en
uitdagingen aan. Je investertin jezelf, er is genoeg tijd om rond te kijken om te dromen, om echt alles te kunnen voelen wat je voelt!
Het mooie in het kleinste ontdekken h
Het diepste van jezelf beleven dat is puur geluk!
Leef, geef en neem zo verder lieve schat
Xxx